Ran Faber

Behoort tot beste spelers onder eenentwintig van korfbal.
Hij traint een keer per week bij ECO-Coachen om doelen te stellen en mentaal sterker te worden. ‘’Het is een fijne omgeving en je kan heel erg veel dingen bedenken waar je mee kan trainen.’’


‘’Negen jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met ECO-Coachen, ik zat toen in klas een en ik weet nog goed dat wij de eerste klas ooit waren van OSG die toen een les ECO-Coachen ging volgen. Je ging daar oefenen met een groepje van drie en een coach die je daar begeleidde. Nu merk ik dat het meer gerichter is en dat je doelen leert stellen, je wordt vooral mentaal wordt sterker en dat is heel erg fijn. Hoe meer je je daar bewust van wordt hoe meer je doelgerichter leert worden. Dit kan ik toepassen bij LDODK en het Nederlandse team.´´

Ran is begonnen met korfballen omdat zijn ouders dat stimuleerden. ‘’Het begon allemaal in het dorp Terwispel, waar we toen nog woonden. Vanaf daar is het nooit meer gestopt. Je droomt natuurlijk wel dat je zover kunt komen maar ik had het niet gedacht.’’

Ran Faber