ECO-Coach ervaringen Provincie Fryslân

ECO-Coach Hans Lauxen gaf de training.

Onderstaand een aantal bevindingen van de deelnemers

Persoonlijk heb ik de training als zeer waardevol ervaren en merk dat er nu al meer begrip voor elkaar is. We zijn gestart met 7 collega’s waarvan 5 elkaar zeer oppervlakkig konden en twee helemaal nieuw zijn. Ik heb bewust gekozen voor ECO-Coachen. Als collega’s elkaars sterke en minder sterke kanten kunnen benoemen willen ze ook rekening houden met elkaar. Ik heb dit deze week al mogen ervaren. De training was niet altijd gemakkelijk en soms zeer confronterend. Ook werden persoonlijke grenzen opgezocht, een hele overwinning voor mij persoonlijk.  Ik heb mij persoonlijk zeer open opgesteld en vond dat collega’s dit ook hebben gedaan. Door op het oog simpele opdrachten te vervullen kom je er toch achter dat je nog geen team bent. Dit kon ook niet omdat we elkaar nog niet konden. Na de eerste dag vond ik dat we al goed op weg waren ‘als team’ Begrip van alle kanten was er en we konden goed naar elkaar luisteren.

Was dit wel zo ‘goed naar elkaar luisteren’ …….. Nee dus, dit bleek op de tweede dag. Hierop hebben wij ECO-Typing ingezet, een mooi instrument om jezelf nog beter te leren kennen. Nadat we allemaal in bezit waren van ons eigen persoonlijke ECO-Typing paspoort mochten we weer een groepsopdracht uitvoeren en……. Luisteren naar elkaar blijft een probleem.

Toch heb ik de training persoonlijk maar ook als team zeer goed ervaren. We weten nu hoe we elkaars krachten kunnen inzetten. Een mooie opstap naar een vervolg.

Ik vond het top. De ECO-Typing app met persoonlijke verwijzingen kunnen je leiden voor betere keuzes. (Dit ook n.a.v. het filmpje van Alan Watts). De spellen gaven een duidelijke aanwijzing waar wij nog aan kunnen werken. Zeer verhelderend. Fijne coach, heerlijk relaxte kerel die het team voorop zet.

Mijn ervaring was dat ik het zinvol en leuk vond. We hebben veel geleerd en gelachen. Wat ik geleerd heb is om naar andere te luisteren en als team een opdracht op te lossen en hierin gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Ook dat alles wat ik doe mijn eigen keuze is. We waren die dagen een mooi en goed team waar we in de toekomst mee kunnen bouwen.

De afgelopen 2 trainingen vond ik er erg aangenaam. Hans heeft een rustige en luisterende houding aangenomen in de trainingen. Hij deed het zogeheten voorwoord en liet ons daarbij het verhaal afmaken om er zo achter te komen wat ons gevoel is. Hier heb ik veel van opgestoken en neem ik het mee naar mijn werk. Door middel van deze twee trainingen ben ik, en weet zeker ook mijn team, ervan overtuigd dat we nu weten hoe wij een team kunnen worden. Ik beken eerlijk dat zonder ECO-Coachen wij het een stuk lastiger hadden. Ik zie uit naar de volgende training en zou zeggen ga zo door Hans.

Ik vond het vooral een leerzame training. Je leert niet alleen naar jezelf te kijken maar bovenal naar de ander. Observeren en luisteren zijn belangrijke ingrediënten voor samenwerken. Door goed naar elkaar te luisteren kun je gebruik maken van iemands kwaliteiten/sterke punten. Deze kunnen dan worden ingezet waar dat nodig is. Het valt wel op dat luisteren naar elkaar één van de lastigste onderdelen is. Naast observeren en luisteren is het onderdeel ECO-Typing ook een goed instrument om je medewerkers te leren kennen. Persoonlijk vind ik twee dagdelen wel minimaal om elkaar als team te leren kennen.

Ik ging er open minded in, liet me verrassen. Maar ik heb het zeer positief ervaren. Hans heeft goed een spiegel voorgehouden en een andere kijk gegeven. Het was leuk en heel leerzaam. Echt een aanrader! En voor herhaling vatbaar!

Ik heb de ECO-Coach training als zeer prettig ervaren.

ProvincieFriesland