Tjalling van den Berg benoemd tot Ridder in Orde van Oranje-Nassau.

HEERENVEEN – Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft donderdagmiddag, in Sportstad Heerenveen tijdens zijn afscheidsreceptie van het Friesland College een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Tjalling van den Berg.

De heer Tjalling Dirk van den Berg (69 jaar) uit Heerenveen is bij Koninklijk besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van der Berg:

  • Was bijna 40 jaar turndocent aan het CIOS in Heerenveen
  • Was 20 jaar turntrainer van de damesselectie van WIK-FTC Heerenveen
  • Was 10 jaar trainer acrogym Turnschool Heerenveen
  • Was 4 jaar bondscoach van de KNKB (Koninklijke Nederlandse KaatsBond)
  • Is 10 jaar ECO-coach

De heer Van den Berg zelf noemt het geen afscheid maar een doorstart naar een nieuwe fase in zijn leven…

Tjalling van den Berg heeft zich na zijn opleiding aan de ALO in Groningen volledig op de ontwikkeling van het turnen en acrogym gestort als opleider, docent van workshops, vernieuwer van materiaal, auteur van vele publicaties en boeken en als hoofdredacteur van KNGU bladen en topsportcoach.

Naast het turnen is hij ook werkzaam geweest bij de KNKB (Koninklijke Nederlandse Kaats Bond). Sinds 2007 is hij actief op het Friesland College om de nieuwe masterclass ECO-coachen bij het CIOS vorm te geven. Sinds 2013 is hij ECO-coach bij de opleiding van sc Heerenveen.

Tijdens de bijeenkomst donderdag is het tweede druk van zijn laatste boek ECO-coachen: A Way of Life gepresenteerd. Dit boek heeft hij samen met zijn dochter Berber van den Berg geschreven.

RidderTjalling