Grenzen verleggen brengt Kim Jacobi nieuw GP-record

Een jaar geleden maakte Kim Jacobi met haar eigengefokte Horses2fly Après minuit haar debuut in de Grand Prix. Dit was een grote droom van de amazone. Toen dit eenmaal gelukt was ging ze voor een score van 65%. Daarna stelde ze haar doel op 70% en daar komt ze dicht bij in de buurt.

In de Subtopwedstrijd behaalde Kim Jacobi met haar twaalfjarige ruin Après Minuit, ook wel Appie genoemd, een score van nagenoeg 70%, het bijzondere hieraan is dat haar eerste Grand Prix-paard zelf gefokt is, zo geeft Jacobi zelf aan.

Bij stichting ECO-Coach heeft Jacobi onder leiding van Berber van den Berg gewerkt aan scherpte en focus. Jacobi geeft dan ook aan “ik was wel gefocust, maar een beetje traag daarin. De laatste twee weken heb ik met Berber gewerkt aan een goede focus én scherpt te zijn en gelukkig lukte dat nu goed”.