Themabijeenkomst ‘Creëren van tegenslag’

Op maandagavond 8 april 2019 organiseert NLcoach (centraal in NL) de themabijeenkomst ‘Creëren van tegenslag’. De bijeenkomst start om 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur) en eindigt om 21.00 uur. De bijeenkomst staat onder leiding van sportpsycholoog en ECO Coach Berber van den Berg en Hinke van der Werf, docent en onderzoeker op de Hanzehogeschool in Groningen en bovendien finisher van de zwaarste paardenrace ter wereld (de mongol derby)

Licentiepunten: JBN: erkent deelname als coachlicentiewaardige scholing, NTTB: 1 punt, Atletiekunie: 2 punten op niveau 4, Nevobo: 2 punten, KNHS: 35 punten, KNZB: 0,5 punt, KNSB: 2 punten, NHV: 2 punten, KNGU: 2 punten

Tegenslag is een cruciaal onderdeel op weg naar succes. Iedere sporter krijgt te maken met tegenslagen als blessures, niet geselecteerd worden, privé problemen en het ‘zwarte gat’. Hoe hij of zij hiermee omgaat is alles bepalend voor de verdere carrière. Uit onderzoek van Collins & MacNamara blijkt dat sporters zeker geen makkelijke weg naar de top gegund moet worden. Geef sporters van jongs af aan regelmatig uitdagingen, kleine tegenslagen en teleurstellingen zodat ze hier op latere leeftijd profijt van hebben. Zo worden ze weerbaarder en kunnen ze beter omgaan met teleurstellingen die later op hun pad komen.
Berber van den Berg verzorgt een interactieve themabijeenkomst waarbij theorie en praktijk elkaar aanvullen. De bijeenkomst focust zich op een drietal thema’s:

  1. Waarom is tegenslag belangrijk?
  2. Hoe kun je tegenslag als trainer-coach creëren?
  3. Hoe leer je sporters omgaan met tegenslag?

“Velen worden door tegenslagen gebroken; anderen breken daardoor records!”

Klik HIER voor meer informatie en inschrijven