Themabijeenkomst ‘Omgaan met negatieve gedachten’

Op donderdagavond 18 april 2019 organiseert NLcoach (centraal in NL) de themabijeenkomst ‘Omgaan met negatieve gedachten’. De bijeenkomst start om 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur) en eindigt om 21.00 uur. De bijeenkomst staat onder leiding van sportpsycholoog en ECO Coach Berber van den Berg en professioneel Mountainbikester Iris van der Pol.

Licentiepunten: JBN: erkent deelname als coachlicentiewaardige scholing, NTTB: 1 punt, Atletiekunie: 2 punten op niveau 4, Nevobo: 2 punten, KNHS: 35 punten, KNZB: 0,5 punt, KNSB: 2 punten, NHV: 2 punten, KNGU: 2 punten

Sportpsychologisch onderzoek en anekdotes van sporters laten zien dat gedachten een belangrijke rol spelen bij het leveren van prestaties. Gemiddeld hebben mensen zo’n 40.000 tot 60.000 gedachten per dag! 5% hiervan is slechts nuttig. 70% van alle gedachten die we hebben zijn negatief! Negatieve gedachten kunnen behoorlijk veel grip hebben op een sporter. Met name als het gaat om angsten, onzekerheden en verwachtingspatronen. ‘Wat als ik val en een blessure krijg?’. ‘Wat als ik een fout maak en de coach mij wisselt?’. Wat als ik op dit belangrijke moment faal? ‘Als ik de bal uitsla heb ik verloren’. Gedachten zijn echter lastig te sturen en dat is vaak lastig te accepteren.

Deze themabijeenkomst focust op het omgaan met negatieve gedachten. Hoe kun je het beste omgaan met negatieve gedachten? Wat kun je als coach doen wanneer ze met een sporter aan de haal gaan? Vanuit wetenschappelijk onderbouwde modellen maken we een interactieve bijeenkomst waarbij we veel gaan oefenen zodat je vanuit eigen ervaring je sporter verder kan helpen.

Klik HIER voor meer informatie en inschrijven.